26.6.2018

Innes, Hammond: HMS Medusa

Hammond Innes
HMS Medusa

Tammi 1989
Medusa 1988

”Hammond Innes on todellinen kiintotähti jännityskirjallisuuden taivaalla. Jo 50 vuotta kestäneen uransa aikana hän on kirjoittanut 27 seikkailuromaania mitä värikkäimmistä aiheista, mitä eksoottisimmista seuduista - Afrikasta Alaskaan, Baleaareilta Salomon-saarille.
Mike Steele on britti joka asuu Menorcalla ja saa elantonsa purjeveneiden huollosta ja huviloiden vuokrauksesta. Saari on kuohumatilassa: turismi valtaa siellä alaa, mutta kansallismieliset voimat haluaisivat ajaa kaikki ulkomaalaiset pois ja julistaa saaren itsenäiseksi.

Eräänä kauniina päivänä poliittiset intohimot leimahtavat ilmiliekkiin - ja Mike huomaa kauhukseen joutuneensa niiden polttopisteeseen.
Menorcan tapahtumat uhkaavat laajeta maailmanpoliittiseksi selkkaukseksi, koska niiden tiellä on Britannian Kuninkaallisen laivaston fregatti Medusa, vanha saattohävittäjä, joka ties mistä syystä on määrätty Menorcan stratagisesti tärkeään satamaan.

Laivan kapteeni Gareth Lloyd Jones on todellisessa paineiden ristitulessa: hän ei saisi antaa periksi kapinallisille eikä myöskään vaarantaa Medusan turvallisuutta. Kaiken lisäksi kapinalliset kohdistavat häneen - ja samalla myös Mikeen - julmaa henkilökohtaista painostusta. Mutta vähitellen kapteeni kypsyy ratkaisuun - todella radikaaliin ratkaisuun, jossa kaikki mahdollinen pannaan peliin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti