25.6.2018

Trevor, Elleston: Kuolinkellot

Elleston Trevor 
Kuolinkellot
 
Viihdeviikarit 1987 
Deathwatch 1984  

”Moskovalaisessa laboratoriossa kuolee valkoinen rotta. Pian kuolee toinen…ja kolmas – kunnes epätoivoiset tiedemiehet saavat eristettyä vahingossa luodun ”kuolemanbakteerin”. Tässä vaiheessa Kremlin huipulle pyrkivät poliitikot ja urallaan turhautuneet kenraalit kiinnostuvat asiasta. Heillä on käsissään ase, jolla he voivat valloittaa koko maailman. Suuren luokan salajuoni punotaan kulissien takana, piilossa korkeimmilta päättäjiltä. Alkaa pelottava kilpajuoksu. Toisella puolella ovat suunnitelmaa vastustavat voimat – sekä omassa että vastapuolen leirissä – ja toisella kuolinkellot, jotka ovat valmiit soimaan puolelle maapallon asukkaista.”

”Elleston Trevor – tunnettu myös nimellä Adam Hall – on yksi tämän hetken suosituimpia jännityskirjailijoita. Hänen kirjojaan on käännetty 18 eri kielelle, ja hänen viimeisin suomennettu teoksensa ennen tätä on ”Revontulet” (nimellä Adam Hall). Trevor on syntyjään englantilainen, mutta asuu tätä nykyä Arizonassa, USA:ssa.” 

Tämä on epäuskottava ja liioitellun huikea tarina vallanhimosta. Paikoin tarina on jännittävä ja mielenkiintoinen. Tarinassa seurataan Kremlin valtataistelua, balettiloikkarin kohtaloa ja tiedustelumiesten toimia. Trevor julkaisi Adam Hallin ja Simon Rattrayn nimellä paljon parempiakin tarinoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti