26.6.2018

Innes, Hammond: Sininen jää

Hammond Innes
Sininen jää

Otava 1958
The Blue Ice 1948

“Englantilainen vuori-insinööri ja mineraalien erikoistuntija ”Iso” Bill Gansert on lähdössä purrellaan lomanviettoon Välimerelle. Viime hetkessä hän joutuu muuttamaan matkasuunnitelmaa; hänen on jätettävä haaveet aurinkoisesta Välimerestä ja purjehdittava aivan toiseen suuntaan: Norjaan. Eikä kysymyksessä olekaan enää huvimatka. Hänen on otettava selville, mistä on peräisin pieneen kalastaja-alukseen joutunut salaperäinen toriittinäyte, ja ennen kaikkea, miksi sen lähettäjä, George Farnell, menetti henkensä sinisellä jäätiköllä. Hänen edessään on jännittävä seikkailu, joka lopulta tarjosi enemmän yllätyksiä kuin hän saattoi aavistaakaan.”


”Se on noita harvinaisia seikkailuromaaneja, joiden kerronta on niin todentuntuista, että lukija lopulta unohtaa ihmisten ja tapahtumien olevan mielikuvituksen tuotetta” (Manchester Evening News)


Tämä on keskitason Innes-romaani - siis hyvä seikkailukirja, jännittävä ja mielenkiintoinen. Tarinaan kytkeytyy toisen maailmansodan tapahtumat. Saksa miehitti Norjan, mutta vastarintaliike toimi aktiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti