26.6.2018

Innes, Hammond: Jarra Jarran kulta

Hammond Innes
Hammond Innes
Jarra Jarran kulta

Otava 1973
Golden Soak 1973

"Silloin kun rahasta on kysymys, ihminen ei aina toimi niin kuin hänen pitäisi."

"Alec Fallsin elämä romahtaa Englannissa. Hän lavastaa itsemurhatilanteen ja häipyy Australiaan kaukaiseen Jarra Jarraan, jonne häntä kutsuvat kadonnut kultakaivos - ja Janet Garrety. Alec Falls on kaivosinsinööri. Hän ei ole paha ihminen, mutta katkera. Hän katsoo tulleensa petetyksi ja on päättänyt ettei niin enää tapahdu.
Alec Falls on varautunut taistelemaan, mutta hän ei ole varautunut siihen kuinka karu taistelu todella on kun kyseessä ovat suunnattomat luonnonrikkaudet, vastassa säälimättömät luonnonvoimat ja kullan riivaamat miehet.
Romaanin tapahtumat eletään Luoteis-Australian armottoman ja kiehtovan kauniin luonnon keskellä. Ja kuten aina: Innesin miljöökuvaus on loistavan asiantuntevaa, juonenkuljetus jopa piinallisen taitavaa.”

Teosarvio Arvostelevassa kirjaluettelossa 2/1974: ”Englantilainen Hammond Innes on jännitysviihteen kirjoittajista kunnianhimoisimpia, huolellinen rakentaja ja perusteellinen ympäristönkuvaaja, jonka romaaneihin voi aina suhtautua luottavaisesti. Tämänkertainen Australiaan sijoitettu kaivosromaani ei puhtaasti jännityksen kannalta ole aivan yhtä tehokas kuin hänen aikaisempansa, mutta Australiasta kiinnostuneille hän tarjoaa runsaasti pitäväntuntuista tietoa sinänsä moitteettomasti käsitellyn klassistyyppisen seikkailun ohessa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti